Besvara schemalagda uppgifter

Artikeln går igenom hur man besvarar schemalagda uppgifter i appen och på webben. Schemalagda uppgifter är uppgifter som dyker upp i GetCompliant med en viss frekvens; det kan t.ex. vara dagligen, varje vecka, varje månad eller varje halvår. Schemalagda uppgifter dyker upp på Uppgiftssidan, som är den sida du automatiskt kommer till när du loggar in på GetCompliant

APPEN

I appen finns det just nu två alternativ för att registrera uppgifter i appen. Du kan registrera uppgifter på den vanliga uppgiftssidan som du kommer till när du loggar in (Hem i huvudmenyn) eller så kan du registrera via den äldre stilen, som heter Gör - Uppgifter (Äldre stil). Det spelar ingen roll vilken av dessa du använder för att registrera.

För bästa upplevelse rekommenderas att vara uppkopplad till ett nätverk eller datatrafik när du besvarar dina uppgifter. Det går att besvara dem i ett "offline"-läge, men det förutsätter att du har varit online åtminstone en gång för att logga in och ladda upp dina uppgifter, och en gång innan 23.59 för att svaren skall skickas.

Här kan du se en film som visar hur du registrerar uppgifter:

1. Logga in på GetCompliant via appen. Du kommer direkt in på Uppgiftssidan

2. I högra hörnet filtrerar du efter om du vill se enbart dina moduler och områden (Mina) eller om du vill se alla moduler och områden på enheten (Alla).

På sidan visas nu alla de uppgifter du eller hela din enhet har att göra idag i GetCompliant samt alla uppgifter med längre förfallodatum som går att göra just nu.

- Uppgifterna är sorterade under områden. På bilden finns t.ex. 7 uppgifter att göra på området öppning, och 13 på området stängning o.s.v. att göra måndagen den 5 december.

3. Klicka på det område som du vill registrera en uppgift under. Du får nu upp en lista med alla uppgifter. Besvara uppgiften genom att klicka på det alternativ som passar.

- Klicka på "pratbubblan" för att bifoga en kommentar

- Klicka på "Kameran" för att bifoga en bild (i bilden till höger är kameran röd på grund av att det är obligatoriskt att bifoga bild, detta behöver inte vara fallet)

- Klicka på "..." för att få information om schemaläggning, dokument m.m. för uppgiften

4. När du besvarat uppgiften ser du den "gröna bocken" vid uppgiften. Klicka på uppgiften igen för att ändra ditt svar eller för att se svarshistorik.

5. När alla uppgifter på området är besvarade ser du den "gröna bocken" vid området och du kan gå vidare till nästa område är besvarat.

Kommande uppgifter ligger under sitt förfallodatum. Detta kan vara uppgifter som ska göras en gång i veckan, en gång i månaden eller ännu mer sällan men som syns redan nu i er egenkontroll (har frekvens inställd på att synas flera dagar/veckor/månader innan sista svarsdag).

På bilden finns t.ex. kommande uppgifter att göra både på onsdagen, fredagen samt sista dagen i månaden. Du registrerar dessa uppgifter som vanligt och när ett område är klart syns en grön "bock".

Behöver du registrera en uppgift igen kan du gå in på området och göra om registreringen.

Du kan läsa mer här hur du gör om uppgiften du registrerat är en avvikelse.

WEBBEN

1. Logga in på GetCompliant via webben

2. Du registrerar alla uppgifter på Uppgiftssidan. Om du inte kommer till uppgiftssidan direkt, kommer du dit genom att välja Uppgifter i menyn högst upp

3. Du kan anpassa vilka uppgifter du vill få fram via filtren i kolumnen längst till vänster. Dessa filter finns att välja på:

• När uppgiften skall utföras/typ av uppgift: IdagKommandeÖppna avvikelser, Alla, Gjort idag och Förfallna. För de flesta användare är det Idag och Kommande som ska användas för registrering. Tänk på att filtret som heter Alla alltid visar alla era uppgifter; och det ska därför inte användas till att registrera som vanligt.
  • Områden och moduler: Du kan välja mellan Alla områden/Alla moduler, Mina områden/Mina moduler eller så kan du välja att filtrera på en enskild modul.

Vilken av dessa du ska välja beror på inställningarna din kedja har för användare. Vet du om att ni inte är tilldelade specifika områden så är det bäst att registrera med Alla områden och Alla moduler; då vet du att du ser allt. Klicka här för att läsa mer om filter.

4. Besvara uppgifterna med ett svar och eventuell kommentar och/eller bild eller fil. Du bifogar bilder/filer och skriver in kommentarer innan du markerar ett svarsalternativ. För att bifoga en bild/fil klickar du på -ikonen. För att välja svarsalternativ klickar du i cirkeln framför alternativet.

5. När uppgiften är besvarad blir den "grå och överstruken" och försvinner om du uppdaterar sidan (klicka på knappen som kallas för refresh/uppdatera eller markera url-adressen och klicka på enter-knappen på ditt tangentbord).

Ska du registrera en avvikelse försvinner inte uppgiften från Idag-filtret utan ligger kvar tills avvikelsen är åtgärdad.

När alla uppgifter är besvarade (och du har uppdaterat sidan) kommer uppgiftssidan att vara tom (för de filter du valt). Finns det uppgifter kvar ser du det i kolumnen till vänster där antalet uppgifter under filtren, t.ex. Idag, syns i en parentes, t.ex. (0).