Besvara formulär

Artikeln berättar hur du besvarar dina formulär i GetCompliant. Formulär är uppgifter som besvaras flera åt gången i en lista av uppgifter. De är inte schemalagda utan kan besvaras när som helst.

APPEN

I appen finns det just nu två alternativ för att registrera formulär. Du kan registrera formulär på den vanliga uppgiftssidan som du kommer till när du loggar in (Hem i huvudmenyn) eller så kan du registrera via den äldre stilen, som heter Gör - Formulär (Äldre stil). Det spelar ingen roll vilken av dessa du använder för att registrera.

För bästa upplevelse rekommenderas att vara uppkopplad till ett nätverk eller datatrafik när du besvarar dina uppgifter. Det går att besvara dem i ett "offline"-läge, men det förutsätter att du har varit online åtminstone en gång för att logga in och ladda upp dina uppgifter, och en gång innan 23.59 för att svaren skall skickas.

1. Logga in på GetCompliant via appen. Du kommer direkt in på Uppgiftssidan. Klicka på Formulär.

På sidan visas alla formulär din enhet har i GetCompliant.

Du kan se hur många pågående samt hur många slutförda som finns av respektive formulär på er enhet.

2. Välj det formulär du vill registrera genom att klicka på formulärsnamnet (t.ex. Skyddsrond).

Öppna avvikelser visar alla avvikelser som registrerats i skyddsronder på er enhet

Pågående/Slutförda visar både pågående samt slutförda formulär registrerade av dig själv samt av andra användare.

Du kan enbart öppna och slutföra formulär som du skapat själv.

4. För att starta ett nytt formulär, klicka på Starta nytt formulär

Högst upp ser du en sammanfattning av antal avvikelser, kommentarer och bilder i formuläret och du kan filtrera på dessa genom att klicka på respektive knapp.

5. Besvara uppgifter genom att välja ett svarsalternativ. Innan väljer du även;

- Klicka på "pratbubblan" för att bifoga en kommentar

- Klicka på "Kameran" för att bifoga en bild (i bilden till höger är kameran röd på grund av att det är obligatoriskt att bifoga bild, detta behöver inte vara fallet)

- Klicka på "..." för att få information om schemaläggning, dokument m.m. för uppgiften

6. När du besvarat en uppgift i formuläret ser du den "gröna bocken" vid uppgiften. Klicka på uppgiften igen för att ändra ditt svar eller för att se svarshistorik. När alla uppgifter på området/i formuläret är besvarade ser du den "gröna bocken" vid området och du kan gå vidare till nästa område är besvarat.

7. Slutför formuläret genom att klicka på Slutför eller lämna formuläret om pågående genom att klicka på Tillbaka (x på t.ex. Samsungtelefoner).

WEBBEN

1. Logga in på GetCompliant via webben

2. Klicka på menyvalet Formulär (högst upp)

3. Under rubriken Välj formulär, i kolumnen längst till vänster, markerar du vilket formulär du skall göra.

4. Du kan antingen a. Använda ett befintligt formulär eller b. starta ett nytt formulär. För att använda ett befintligt (Öppet) formulär klickar du på Visa (a). Klicka på Skapa nytt (bför att skapa ett helt nytt formulär.

5. I rutan högst upp kan du ändra namn på formuläret om det är du som har skapat det. Rekommenderat är att behålla basen i formulärnamnet och därefter komplettera med text (exempel: "Q1", ditt eget namn eller dagens datum). Tänk på att namnet är viktigt för att hjälpa dig och andra att identifiera formuläret. Har någon annan skapat formuläret kan du inte ändra namn på det. Tänk på att klicka på Spara efter att du har ändrat namn på formuläret. Uppgifterna sparas automatiskt, men det gör inte formulärsnamnet.

6. Besvara uppgifterna med ett svar och eventuell kommentar och/eller bild eller fil. Du bifogar bilder/filer och skriver in kommentarer innan du markerar ett svarsalternativ. För att bifoga en bild/fil klickar du på -ikonen. För att välja svarsalternativ klickar du i cirkeln framför alternativet.

7. När uppgiften är besvarad blir den grå och överstruken. Om du vill besvara uppgiften med ett nytt svar uppdaterar du först sidan och besvarar sedan uppgiften på nytt. Det går att ändra svaret hur många gånger du vill, ändra fram till att du har slutfört formuläret. Senaste svar ser du alltid i grått under uppgiften.

8. Ska formuläret fortsätta vara Öppet klickar du på Spara och sedan Tillbaka för att lämna formuläret. Är Spara-knappen inte aktiverad betyder det att du inte behöver spara, utan att detta gjorts automatiskt. Ska formuläret slutföras (stängas för redigering), klicka på Slutför och bekräfta att du vill slutföra formuläret genom att klicka på Ja, uppdatera.

Observera: Det kan förekomma skillnader mellan olika organisationer och även mellan olika versioner av iOS och Android. Kontakta GetCompliant Support om du har några frågor.