Rutiner och Dokument

Artikeln förklarar hur du kan hitta samt redigera eller lägga till de dokument ni har i er egenkontroll i appen samt på webben. Detta kan t.ex. vara blanketter att skriva ut eller flödesscheman som förklarar en rutin. Dokument i GetCompliant kan vara uppladdade centralt av kedjeansvariga, eller uppladdade lokalt på en enhet. De flesta av era centrala dokument såsom blanketter, flödesscheman eller liknande finns under era rutiner på sidan Min Enhet.

Denna artikel hjälper dig att

• Hitta dina rutiner och dokument i appen och på webben
  • Lägga till eller ändra i dokument under era rutiner i appen och på webben

Du kan även lägga till dokument under uppgifter

APPEN

Hitta rutiner och dokument

1. Logga in på appen
2. Gå till Min Enhet i huvudmenyn
3. Klicka på Se alla uppgifter i min enhet
4. Uppe i högra hörnet väljer du vilken modul som dokumentet är kopplat till (t.ex. Matsäkerhet).

5. Nu har du följande valmöjligheter:

• Processer: Processer kopplade till den valda modulen
  • Rutiner : Rutiner kopplade till den valda modulen
  • Uppgifter  (✓): Uppgifter kopplade till den valda modulen

5. Om dokumentet finns under en rutin: Välj Rutiner (), klicka på rutinen och därefter på dokumentet  uppe i högra hörnet.

Lägg till eller gör ändringar i dokument

Tänk på att du ofta behöver ha de program (t.ex. Word eller Excel) som dokumentet är skrivet i för att göra ändringar. Har du inte detta på din smartphone/surfplatta kan du redigera dokument via webben.

1. Hitta dokumenten som ovan (under dokumentikonen )

2. För att lägga till ett dokument, klicka på + tecknet i högra hörnet och välj ett dokument från din telefon/surfplatta. KLART!

3. För att ändra i ett dokument, klicka på det dokument du vill ändra. För att ladda ner dokumentet och göra ändringar fungerar det lite olika på olika telefoner/surfplattor.

• På en iOS enhet klickar du på ikonen  (eller liknande)
  • På en android kan det t.ex. vara ett fönster som ber dig att "Välja program för att slutföra åtgärden"

5. Gör de ändringar du vill göra och byt vid behov namn på dokumentet

6. För att ladda upp dokumentet igen, klicka på + tecknet i högra hörnet och hitta det på din telefon.

För att ta bort ett dokument, dra fingret mot vänster över dokumentet ("swipa") och klicka på det röda krysset. Du kan enbart ta bort dokument som blivit tillagda i din enhet.

WEBBEN

Hitta rutiner och dokument

1. Logga in på webben

2. Gå in på Min enhet i menyfältet högst upp och klicka på Processer och Rutiner

3. Välj vilken modul du vill se dokument för i menyfältet till vänster under Välj modul

4. Nu ser du enhetens Processer, Rutiner och Uppgifter för denna modul

5. Under Enhetens Rutiner ser du alla era rutiner för denna modul

6.För att se dokument, klicka på knappen Visa

7. Gå till fliken Dokument i fönstret som öppnas för att komma till alla dokument som är kopplade till denna rutin

Lägga till eller göra ändringar i dokument

1. Hitta dokumenten som ovan

2. För att lägga till ett dokument,  klicka på Bifoga fil och hitta sedan dokumentet på din dator. Klicka på Spara. KLART!

3. För att ändra i ett dokument, klicka på det dokument du vill ändra. Dokumentet laddas ned på din dator och öppnas antingen direkt eller så behöver du hitta dokumentet bland dina nedladdningar (du hittar det oftast direkt längst ner på din skärm).

4. När du öppnat dokumentet gör du de ändringar du ville göra och sparar sedan ned det på din dator. Välj förslagsvis någonstans där du enkelt kan hitta det, t.e.x Skrivbordet. Byt namn på dokumentet om du vill.

10. Ladda nu upp dokumentet till egenkontrollen igen genom att klicka på Bifoga fil och välja det dokument du precis sparade

11. Klicka på Spara

För att radera ett dokument klickar du på krysset bredvid dokumentet. Saknas ett sådant kryss är dokumentet ett centralt dokument som är uppladdat centralt av en kedjeansvarig (och det kan inte raderas lokalt).