Lägga till dokument under uppgifter

Ni kan ladda upp dokument under uppgifter för att t.ex. kunna bifoga instruktioner i PDF-format. Artikeln visar hur du;

• Hittar dokument under en uppgift
  • Lägger till dokument under en uppgift
  • Gör ändringar i dokument under en uppgift

WEBBEN

Hitta dokument under en uppgift

Dokumenten kan också finnas kopplade till en specifik uppgift.  Om dokumentet finns under en uppgift har du två valmöjligheter:

• Det första är att följa steg 1-3 ovan och sedan markera en uppgift i fältet Enhetens uppgifter och klicka på Visa. Välj som tidigare fliken Dokument

• Den andra är att gå in på en uppgift på Uppgiftssidan. Genom att klicka på info-ikonen  kan du få information om alla dokument som hör till uppgiften. Klicka därefter på fliken Dokument

Lägga till dokument under en uppgift

1. Logga in på webben

2. Gå till sidan Min enhet - Uppgifter

3. Välj vilken modul rutinen ligger under i menyn till vänster under Välj modul, t.ex. Matsäkerhet

4. Välj vilken uppgift du ska ändra ett dokument i under Matsäkerhet - Uppgifter i min enhet och markera denna

5. Klicka på Visa

6. Välj fliken Dokument

7. Klicka på Bifoga fil

8. Välj det dokument du vill bifoga från din dator

9. Dokumentet har lagts till och du kan klicka på Spara

Göra ändringar i dokument under en uppgift

1. Logga in på webben

2. Gå till sidan Min enhet - Uppgift

3. Välj vilken modul rutinen ligger under i menyn till vänster under Välj modul, t.ex. Matsäkerhet

4. Välj vilken uppgift du ska ändra ett dokument i under Matsäkerhet - Uppgifter i min enhet och markera denna

5. Klicka på Visa

6. Välj fliken Dokument

7. Välj det dokument du ska göra ändringar i och öppna det (genom att klicka på dokumentet)

8. Följande steg är precis samma steg du följer när du redigerar dokument annars. Se även steg 8-10 ovan. Du laddar upp ditt redigerade dokument genom att klicka på Bifoga fil

APPEN

Hitta dokument under en uppgift

Dokumenten kan också finnas kopplade till en specifik uppgift. Om dokumentet finns under en uppgift har du två valmöjligheter:

• Den första är att följa samma steg 1-4 ovanför och sedan välja Uppgifter (✓), klicka på uppgiften och därefter på dokumentet  uppe i högra hörnet.

• Den andra är att gå in på en uppgift på Uppgiftssidan. Genom att klicka på info-ikonen  kan du få information om alla dokument som hör till uppgiften. På iOS-enhet finns exempelvis två alternativ för att klicka på info-ikonen:
  1. Dra till vänster över uppgiften för att få fram info-ikonen
  2. Klicka på uppgiften och klicka sedan på info-ikonen i nedersta högra hörnet

Antalet dokument kan du nu se under rubriken Dokument under Detaljer

Lägga till dokument under en uppgift

1. Logga in på appen

2. Gå till huvudmenyn

3. Gå till Vår verksamhet (under Administrera)

4. Välj vilken modul uppgiften ligger under i hörnet högst upp till höger (t.ex. Matsäkerhet)

5. Välj ikonen  eller Våra Uppgifter som visar enhetens uppgifter för denna modul

6. Klicka på den uppgift du vill lägga till ett dokument under

7. Nu kommer du till sidan Detaljer, där du kan hitta information om uppgiften samt dess dokument. Klicka på dokumentikonen  i högra hörnet

8. För att ladda upp ett dokument, klicka på + tecknet i höra hörnet och välj ett dokument från din enhet

Göra ändringar i dokument under en uppgift

1. Logga in på appen

2. Gå till huvudmenyn

3. Gå till Vår verksamhet (under Administrera)

4. Välj vilken modul uppgiften ligger under i hörnet högst upp till höger (t.ex. Matsäkerhet)

5. Välj ikonen  eller Våra Uppgifter som visar enhetens uppgifter för denna modul

6. Klicka på den uppgift du vill ändra ett dokument under

7. Nu kommer du till sidan Detaljer, där du kan hitta information om uppgiften samt dokument. Klicka på dokumentikonen  i högra hörnet

8. Klicka på det dokument du vill ändra

9. För att ladda ner dokumentet och göra ändringar fungerar det lite olika på olika telefoner/surfplattor:

• På en iOS enhet klickar du på ikonen  (eller liknande)
  • På en android kan det t.ex. vara ett fönster som ber dig att "Välja program för att slutföra åtgärden"

Gör de ändringar du vill göra och byt vid behov namn på dokumentet

10. För att ladda upp dokumentet igen, klicka på + tecknet i höra hörnet