Användare

Artikeln berättar hur du hanterar / anpassar kedjans centrala användare (ta bort, lägg till eller ändra). Detta går bara att göra genom webben.

• Logga in på webben
  • Gå till Min kedja och klicka på alternativet Användare

Lägg till en användare

1. Klicka på knappen Lägg till

2. Skriv in de efterfrågade uppgifterna i fälten

3. Gå till fliken Påminnelser och bocka i de påminnelserna som användaren skall få

4. Gå till fliken Moduler och bocka i de moduler som användaren skall ha tillgång till.

Obs! Notera att centrala användare kan inte välja områden och behöver därför alltid använda alternativet Alla områden när de registrerar.

5. Klicka på Spara

6. Klicka på pilen framför användaren, då vecklas alternativ för att aktivera vilka enheter/enhetsgrupper som användaren skall ha tillgång/vara kopplad till. Det är även dessa inställningar som styr vad påminnelserna skall innehålla.

Om du vill veta mer om hur tilldelningar av enhetsgrupper m.m. fungerar, se artikeln Exempel på tilldelning av enheter för centrala användare

Uppdatera en användare

Om du vill uppdatera användarens enhet/enhetgrupp som denne tillhör:

1. Klicka på pilen framför användaren så att enhet och enhetsgrupper vecklas ut

2. Aktivera/inaktivera (markera) därefter den/de enheter eller enhetsgrupper användaren skall ha tillgång till och få påminnelser om.

Om du vill uppdatera namn, inloggningsuppgifter, moduler m.m.:

1. Markera användaren du vill uppdatera och klicka på Visa.

2. Gör önskade ändringar (steg 2-5 ovan) och klicka på Spara.

Ta bort en användare

1. Markera användaren du vill ta bort

2. Klicka på Radera

3. Bekräfta att du vill radera användaren