Rutiner

Artikeln berättar hur du hanterar / anpassar kedjans centrala rutiner (lägg till, ändra eller ta bort) samt hur du lägger till centrala dokument för rutinerna.

För att komma till sidan:

• Logga in på webben
  • Gå till Min kedja och klicka på alternativet Rutiner

Lägg till en rutin

1. Välj vilken modul rutinen ska ligga under

2. Klicka på Lägg till

3. Skriv in det önskade namnet på rutinen i fältet med rubriken Namn på rutin. Skriv även in eventuell informationstext och lägg till eventuella dokument.

4. Klicka på Spara

5. Du kan nu klicka på pilen för att veckla ut processer och uppgifter. Bocka i den process som rutinen skall vara kopplad till, samt de uppgifter som skall tillhöra rutinen.

OBS! Aktivering sker omedelbart och att du inte behöver klicka på Spara, därmed kan det vara bra att vara försiktig med vad du aktiverar / inaktiverar.

Ändra en rutin

1. Välj den modul rutinen du ska ändra ligger under

2. Markera den rutin du ska ändra

3. Klicka på Visa

4. Gör ändringar genom att skriva in det önskade namnet på rutinen i fältet med rubriken Namn på rutin. Skriv även in eventuell informationstext och lägg till eventuella dokument.

5. Klicka på Spara

Ta bort en rutin

1. Välj den modul rutinen du ska ta bort ligger under

2. Markera den rutin du ska ta bort

3. Klicka på Radera

4. Bekräfta att du vill radera rutinen

Tänk på! Om du raderar en rutin som är tilldelad uppgifter som inte finns tilldelade någon annan rutin, kommer dessa uppgifter att inaktiveras för alla enheter.

Centrala dokument

1. Välj den modul rutinen du ska bifoga ett dokument till ligger under

2. Markera den rutin där du ska bifoga dokumentet

3. Klicka på Visa

4. Klicka på fliken Dokument

5. Klicka på Bifoga fil, välj en fil från datorn och klicka på ok.