Vanliga orsaker till en app som inte fungerar som förväntat

Det kan finnas flera orsaker till att appen som inte fungerar som förväntat.

Testa gärna en eller flera av punkterna nedan för att få din app till att fungera som förväntat.

1. Appen är inte uppkopplat eller har dåligt nätverk. Se till att den mobila enheten är uppkopplad.

Systemet behöver en internetuppkoppling (vara "online") för att fungera som förväntat. Har den mobila enheten där appen används svårt att hitta nätverket är ett tips att aktivera "flygplansläge" och därefter inaktivera flygplansläget igen. Då börjar den leta efter nätverket igen och kan fungera bättre. För att verifiera att uppgifterna besvaras kan man gå till historiksidan och kontrollera att svaren registrerats ordentligt.

2. Appen har varit öppen / inaktiv länge. Starta om appen eller logga ut/in igen.

Detta kan gör att appen blir långsammare och inte uppdaterar som den ska. Lös problemet genom att starta om appen (genom att stänga den helt, inte bara gå ut till huvudmenyn). Du kan också radera appen och ladda ner den på nytt.

3. Minnet är fullt på den mobila enheten där appen är installerad. Se till att frigöra utrymme.

Om minnet är fullt på den mobila enheten kan det finnas risk att appen inte uppdateras. Det innebär att en äldre version av appen används och därmed inte fungera som förväntat.

4. Det används en gammal version av appen. Se till att hålla den uppdaterad.

Versionsnumret av appen hittar du i själva appen. Behöver du en nyare version så uppdaterar du appen i Appstore eller Google Play; hitta mer info här. Inför nästa uppdatering kan det då vara bra att aktivera automatisk uppdatering.

Obs: Även om automatiska uppdateringar av appen är aktiverade på den mobila enheten kan det vara så att detta inte alltid fungerar (minnet är fullt på den mobila enheten, uppdateringen måste uppdateras manuellt,

5. Det är något tokigt med kontot. Testa gärna ett annat.

Du kan på så sätt se om det är kontorelaterat eller annan orsak.

Tips! Om appen inte fungerar kan du dokumentera i GetComplian via webben, klicka här för att logga in.