Roller

Artikeln berättar hur du hanterar / anpassar kedjans centrala roller (ta bort, lägg till eller ändra).

För att komma till sidan:

• Logga in på webben
  • Gå till Min kedja och klicka på alternativet Roller

Lägg till en roll

1. Klicka på Lägg till

2. Fyll i Label och Name

3. Klicka på Spara

4. Klicka på pilen framför den tillagda rollen

5. Välj vilka rättigheter som ska tillhöra rollen. Är du osäker på vad rättigheterna innebär kan du höra av dig till oss, tänk på att du måste välja rättigheter för att användare med denna roll ska kunna logga in.

Ändra en roll

Ändra namn på en roll

1. Markera den roll du ska ändra

2. Klicka på Visa

3. Ändra Label och/eller Name

4. Klicka på Spara

Ändra rättigheter för en roll

1. Klicka på pilen framför rollen

2. Markera eller avmarkera de rättigheter du vill. Tänk på att minst en rättighet måste vara markerad!

Ta bort en roll

1. Markera den roll som ska raderas

2. Klicka på Radera

3. Bekräfta att rollen ska raderas

Tänk på! Om det finns användare som har den raderade rollen som enda aktiverade roll innebär detta att användaren inte längre kan logga in i systemet. Se därför till att det inte finns några användare som har rollen som enda aktiverade roll innan du raderar den.