Skapa formulär? Tänk på det här!

När du skapar ett formulär är det viktigt att tänka på några saker. Risken blir annars att det blir fel och då kan samtliga enheter och användare i GetCompliant påverkas.

Tänk på följande

1. Det är endast användaren som har skapat ett utkast av ett formulär som kan se / använda det. Det är inte förrän det blir publicerat som det blir tillgängligt för övriga användare.

Tips! Om du vill att fler användare skall testa formuläret när det är ett utkast kan du lägga upp en ny central användare som du använder för att skapa ditt utkast. Det förutsätter då att formuläret ännu inte är skapat. Ni kan då dela på samma konto och du behöver inte dela med dig dina egna inloggningsuppgifter. Det är så klart ett alternativ, att just ge inloggningsuppgifterna. Tips är dock att antingen ändra ditt lösenord innan du delar med dig av dem, alternativt att du ändrar efter.

2. Det går endast att ha ett utkast av respektive formulär, övriga är antingen arkiverade eller publicerat.

3. Det går endast att ha en version av respektive formulär publicerat åt gången.

4. För att kunna se publicerade formulär måste användaren ha detta aktiverar på sitt konto. Kontrollera användarens konto (lokalt eller centralt beroende på användartyp) för att säkerställa att användaren har rätt inställningar. Se mer information om hur du styr vilka som ser ett formulär.

5. Det går inte att göra unika inställningar av formulär på en central nivå, det kan endast göras på en lokal nivå. Varje användaren anpassar då sitt formulär för sin enhet genom att pausa huvuduppgifter.  Det gör de genom att klicka på "paus"-ikonen i formuläret. Då är dessa uppgifter inaktiverade nästa gång de skapar ett formulär.

Det går endast att pausa huvuduppgifter, inte underuppgifter.

Att pausa huvuduppgifter är en rättighet som kan aktiveras/inaktiveras på en central nivå. Det går inte att göra specifika inställningar för en enskild användare. Det är alltså en viss typ av roll som styrs centralt.

7. Användarrättigheter som styrs på en central nivå avgör vem som kan:

• Slutföra ett formulär
  • Ta bort ett formulär
  • Öppna ett stängt formulär

Systemägare / ansvariga brukar ha rättigheten att öppna stängda formulär. Systemägare bestämmer själv om användaren skall ha rättigheter till detta eller ej. När det är bestämt gäller det för alla formulär.

8. Det är viktigt att tänka igenom strukturen och innehållet på formuläret. Även uppgifternas formuleringar kan vara avgörande om formuläret blir rätt ifyllt eller inte.

Observera att skillnader kan förekomma och vad som är aktuellt för din organisation. Kontakta supporten om du har några funderingar.