Följ upp schemalagda uppgifter som inte besvarats i tid

Artikeln berättar hur du kan hitta hur många/vilka uppgifter som inte har besvarats i tid. Detta går att göra på flera nivåer; du kan få en procentuell andel av uppgifter som gjorts, du kan få en lista över alla uppgifter eller så kan du titta på en specifik uppgift och se hur den utförts under tidigare perioder.

För att följa upp tidigare registreringar av schemalagda uppgifter i egenkontrollen så finns det två huvudsakliga sidor att använda: Historik och Status

1. Sidan Status används för att få en överblick över er egenkontroll och hur ni ligger till på olika områden

2. Sidan Historik visar alla era registreringar, alla veckor sedan ni började med GetCompliant

WEBBEN

1. Statussidan

Statussidan visas den totala genomförandegraden för en eller flera enheter. Det finns även möjlighet att;

1. Filtrera efter en vecka bakåt, en månad bakåt, ett kvartal bakåt eller ett år bakåt. Ni kan även själva välja tidsperiod att filtrera efter

2. Filtrera efter modul för att t.ex. enbart en specifik moduls uppgifter

3. Du ser även status efter område, så att du kan se vilka områden som flest uppgifter missas på.

4. Se antalet Öppna avvikelser, på vilka områden dessa ligger samt gå in på dessa och följa upp

2. Historik

Det finns två sätt att se Historiken för besvarade uppgifter i systemet: Historiksidan och direkt i uppgiften.

Historiksidan

1. Gå till Historik (i huvudmenyn)

2. Välj om du vill filtrera efter modul, enligt registreringsdag eller förfallodag, eller enligt uppgiftens status (besvarad, avvikelse, förfallen)

Direkt i uppgiften

1. Hitta uppgiften du vill se historiken för (t.ex. genom att välja filtret Alla och veckla ut alla uppgifter och sedan söka med ctrl+F eller cmd+F)

2. Klicka på infoknappen  för att se när/hur/vem som besvarat den bakåt i tiden.

APPEN

1. Status

Det finns två möjliga sätt att följa upp genomförandegraden samt eventuella avvikelser och obesvarade uppgifter: Följ upp - Översikt och Följ upp - Uppgifter

Följ upp - Översikt

Du hittar Följ upp - Översikt i huvudmenyn  under Följ upp. Översikten visar totalt genomförande i en eller flera enheter för en vald tidsperiod. Filtrera tidsperiod genom att klicka på rutan som visar tidsperiod. Genom att "klicka sig vidare" kan man få mer och mer detaljerad information om vad som missats. Se ett exempel nedan.

1. Först visas genomförandet för hela enheten (eller alla enheter) för den valda tidsperioden under rubriken Genomförandegrad

2. Genom att klicka på genomförandegraden för enheten/ den aktuella enheten får du upp en mer detaljerad översikt som visar genomförande per område.

3. Klicka på ett specifikt område för att få veta exakt vilka uppgifter som inte gjorts

4. Klicka på en uppgift för att få se hur denna har besvarats historiskt.

Följ upp - Uppgifter

Visar hur stor andel av uppgifter som gjorts för en eller flera enheter för en vald tidsperiod och filtrerad modul (eller alla moduler). Välj tidsperiod (1) och modul (2). Nu kan du ta del av hur många uppgifter som gjorts i tid, hur många som är avvikelser o.s.v. Klicka på en typ, t.ex. "Gjorda i tid", för att se informationen per område.

2. Historik

Det finns två sätt att se Historiken för besvarade uppgifter i systemet: Följ upp- Historik och Direkt i uppgiften.

Följ upp - Historik

Gå till Min Enhet i menyn på startsidan och välj sedan Se historik på min uppgifter (eller Följ upp - Historik  i huvudmenyn ). I appen ser du historik för en dag i taget (till skillnad från webben, där du ser en vecka). Du kan filtrera efter modul (1), registreringsdag (2) samt typ av uppgift (3) och du väljer dag genom att klicka på kalendern i hörnet (4).

Direkt i uppgiften

1. Hitta den uppgift du vill se historik för (t.ex. genom att använda sökfältet på Uppgiftssidan; klicka på förstoringsglaset)

2. Klicka på de tre prickarna längst ner till höger (på uppgiften)

3. Klicka på Historik

IMG_1891.PNG      IMG_1892.PNG