Besvara uppgifter i ett formulär via appen

Artikeln förklarar hur du besvarar uppgifter i ett formulär via appen. Formulär fungerar som "checklistor", där du besvarar alla uppgifter tillsammans innan du sparar det, eller besvarar några åt gången för att återkomma och besvara fler senare.

1: Logga in på appen GetCompliant (iOS eller Android

I appen finns det just nu två alternativ för att registrera formulär. Du kan registrera formulär på den vanliga uppgiftssidan som du kommer till när du loggar in (Hem i huvudmenyn) eller så kan du registrera via den äldre stilen, som heter Gör - Formulär (Äldre stil). Det spelar ingen roll vilken av dessa du använder för att registrera.

För bästa upplevelse rekommenderas att vara uppkopplad till ett nätverk eller datatrafik när du besvarar dina uppgifter. Det går att besvara dem i ett "offline"-läge, men det förutsätter att du har varit online åtminstone en gång för att logga in och ladda upp dina uppgifter, och en gång innan 23.59 för att svaren skall skickas.

Om ditt konto har tillgång till fler än en enhet är första steget att välja vilken enhet som formuläret skall dokumenteras i.

Om du vill komma tillbaka till samma lista går du till huvudmenyn () och klickar på Inställningar och därefter Enhet

2. När du har valt enhet kommer du direkt till enhetens uppgiftssida. Klicka då på Formulär.

På sidan visas alla formulär din enhet har i GetCompliant.

Du kan se hur många pågående samt hur många slutförda som finns av respektive formulär på er enhet.

Här ser du samtliga formulär som din användare har tillgång till.

3. Välj det formulär du vill registrera genom att klicka på formulärsnamnet (t.ex. Skyddsrond).

Öppna avvikelser visar alla avvikelser som registrerats i skyddsronder på er enhet.

Pågående/Slutförda visar både pågående samt slutförda formulär registrerade av dig själv samt av andra användare.

OBS! Du kan endast öppna och slutföra formulär som du skapat själv

4. För att starta ett nytt formulär, klicka på Starta nytt formulär

Högst upp ser du en sammanfattning av antal avvikelser, kommentarer och bilder i formuläret och du kan filtrera på dessa genom att klicka på respektive knapp.

5. Besvara uppgifter genom att välja ett svarsalternativ. Innan väljer du även;

- Klicka på "pratbubblan" för att bifoga en kommentar

- Klicka på "Kameran" för att bifoga en bild (Om kameran är röd är det på grund av att det är obligatoriskt att bifoga bild, detta behöver inte vara fallet)

- Klicka på "..." för att få information om schemaläggning, dokument m.m. för uppgiften

När du besvarat en uppgift i formuläret ser du den "gröna bocken" vid uppgiften. Klicka på uppgiften igen för att ändra ditt svar eller för att se svarshistorik. När alla uppgifter på området/i formuläret är besvarade ser du den "gröna bocken" vid området och du kan gå vidare till nästa område är besvarat.

Slutför formuläret genom att klicka på Slutför eller lämna formuläret om pågående genom att klicka på Tillbaka (x på t.ex. Samsungtelefoner).

Vid en avvikelse: Alla svar är förinställda om det skall räknas som godkänt eller avvikande. Om svarsalternativet är fördefinierat som en avvikelse visas ett så kallat åtgärdsflöde med korrigerande åtgärdsalternativdär får du välja hur avvikelsen skall hanteras. Olika svarsalternativ genererar i olika aktiviteter:

• den kan räknas som åtgärdad
  • stängas som en avvikelse
  • uppgiften kan lämnas över till enhetens sida för schemalagda uppgifter när formuläret slutförs. Eventuella kommentarer och bilder följer med. Det är rekommenderat att kommentera uppgiften om enheten skall ta emot den. Läs mer om avvikelser här
  • När uppgiften är besvarad blir den gråmarkerad. Om du vill besvara uppgiften med ett nytt svar klickar du bara på uppgiften igen.

Om du vill ändra ditt svar: Du kan ändra ditt svar hur många gånger du vill fram till att du har slutfört formuläret. Det är endast det senaste registrerade svaret på respektive uppgift som räknas.

Klicka på Slutför och bekräfta att du vill slutföra formuläret genom att klicka på Fortsätt

Du väljer själv om du vill göra klart hela formuläret eller påbörja det för att sedan fortsätta vid ett annat tillfälle. Håll formuläret öppet istället för att slutföra det om du vill fortsätta vid ett senare tillfälle. Alla svar som är dokumenterade sparas.

Rekommenderade artiklar

Viktigt att veta gällande formulär

• Det är endast användaren som har skapat formuläret som kan ta bort det.
  • Det endast är öppna formulär som går att ta bort, därför måste stängda formulär öppnas innan de kan tas bort.
  • Vem som får lov att öppna formulär styrs av vilken roll och vilka rättigheter användaren har.

Observera: Det kan förekomma skillnader mellan olika organisationer och även mellan olika versioner av webb, iOS och Android. I denna artikeln beskriver vi hur det ser ut i iOS-appen (iPhone). En del har poängsättning på formulären, en del har aktiverat svarshistorik etc. Kontakta GetCompliant Support eller systemansvarig inom organisationen om du har några frågor.