Vad kan vara orsaken till låg genomförandegrad (procent)?

Det kan finnas olika förklaringar till en låg genomförandegrad på enheten/enheterna.

1. Vad är målet inom organisationen? Det kanske är så att målet är lägre än du tror, och din genomförandegrad kanske inte är så låg. Kolla med din ansvarig om vilken procent man bör ligga på. Anledningen till att det ofta inte är förväntat att ligga på 100% är att det ju är naturligt att man dokumenterar existerande avvikelser o.s.v.

2. Frekvens på uppgifterna. Har ni uppgifterna på rätt dag och med rätt frekvens? Om inte, ändra detta så kommer det att förbättra era förutsättningar. En vanlig orsak är även att man besvarar sina dagliga uppgifter då man har koll på dessa dagar, men missar att besvara uppgifter som kommer med lite lägre frekvens, t.ex. månatliga som ofta dyker upp någon av de sista datumen i varje månad (beroende på inställning). Håll koll på även vilka uppgifter som kommer framåt så löser sig detta.

3. Wifi & enheter. Kanske görs all dokumentation, men om wifit och den mobila enheten (smarttelefon eller surfplatta) inte fungerar, så kanske svaren aldrig registreras på grund av att det inte finns internetuppkoppling. Det går jättebra att registrera svar "offline", men för att uppgifterna ska kunna skickas till databasen så behöver ni gå online innan kl. 24.00 varje dag. Vet du med dig att ni haft problem med uppkoppling, dubbelkolla alltid att uppgifterna är "skickade" genom att se om de ligger i historiken eller att det står 0 uppgifter kvar att göra idag (eller att alla uppgifter är "grönbockade").

4. Produktrelaterade fel. Är det något med GetCompliant som inte fungerar så bra? Hör av dig till supporten så kan du få hjälp att se över hur det fungerar för er och kanske åtgärda eventuella fel. Det kan vara en liten detaljinställning som inte är korrekt, så det kanske är lätt att fixa!

5. Har enheten ett relevant GetCompliant som är anpassat efter hur enheten ser ut? Fel uppgifter genererar oftast i lägre genomförandegrad.

Hoppas de gav lite tips om hur du kan få upp genomförandegraden, annars är det bara att höra av sig till supporten så kan du få hjälp med dina frågor och funderingar.