Så fungerar avvikelser

En avvikelse är en uppgift som har blivit registrerad som avvikande, det vill säga med ett svar som antyder att någonting behöver korrigeras / lagas / eller inte fungerar som det ska. Ett exempel på en avvikelse kan alltså vara att en kyl eller vara inte håller en viss temperatur, eller att en uppgift inte har blivit utförd (eller kan utföras).

Avvikelser kan registreras i både schemalagda uppgifter och i formulär, och du hittar dem på uppgiftssidan respektive formulärsidan efter att de blivit registrerade.

IMG_1881.PNG IMG_1875.PNG
Avvikelse på Uppgiftssidan Avvikelser från formulär

Registrera en avvikelse

1. När du registrerar en avvikelse i appen får du fylla i beskrivning, ansvarig samt när avvikelsen ska åtgärdas (se bilden till höger). Notera att på webben fyller du endast i en kommentar (OBS! Kommentera innan du besvarar frågan).

2. Klicka på Spara

3. Avvikelsen är nu registrerad och kommer att ligga kvar under området du registrerade den under tills dess att den är åtgärdad. Alla dina avvikelser från formulär hittar du samlade på formulärsidan.

När en avvikelse är åtgärdad klickar du på Markera som åtgärdad. Alla kommentarer och svar sparas som vanligt i historiken.

Obs! Notera att avvikelsehanteringen för den äldre stilen ser lite annorlunda ut jämfört med den nya; för att registrera avvikelsen efter att du svarat fyller du i en kommentar och klickar på Bekräfta avvikelse.