Följ upp en enhet som har problem med sin genomförandegrad

För att kunna hjälpa en enhet som inte vet varför de inte lyckas utföra sina uppgifter i GetCompliant i tid finns en enkel "Checklista" att följa för att utreda vad som går fel. Det kan vara så att enheten hör av sig efter att ha fått en veckorapport eller liknande, och det brukar gå ganska snabbt att utreda vad som blivit fel.

Ofta är det en dag, ett specifikt område eller en modul som blivit missat på grund av någon av orsakerna som nämns nedan.

1. Titta på historiken för förra veckan (Har en dag blivit missad?)

Oftast dyker svaret upp redan här. Var det den sista dagen i månaden i lördags och hade enheten missat att besvara alla dessa uppgifter i förtid? Eller ligger alla missade uppgifter på tisdagen, och var det kanske så att ingen gick in och tittade just då? Det kan hända att man missar att besvara uppgifter för en dag eller ett datum, och ofta vet ansvarig vad som hänt om man nämner vilken dag uppgifter missats.

Om detta hänt, tipsa gärna enheten om att redan nu börja använda den nya designen av uppgiftssidan (endast appen) där de får en överblick över alla uppgifter som kommer under veckan (förutom dagliga uppgifter som dyker upp under dagens datum varje dag). Läs mer här

2. Titta på Statussidan (Beror det på ett specifikt område eller en specifik modul?)

Om svaret inte finns i historiken kan det vara så att det är en hel modul eller ett helt område som missats. Kanske har en användare som inte har en viss modul eller ett visst område registrerat med filtret Mina uppgifter? Titta på vilken modul/vilket område som uppgifterna missats på och se efter om användarna har dessa tilldelade.

Om detta hänt, tipsa om att använda Alla moduler/alla områden eller be användarna ha Alla moduler/Alla områden tilldelade sina användare.

3. Om ingen uppenbar anledning finns (modul, område, dag) kan det vara något av följande:

• Man har registrerat Offline och sedan glömt att gå online under dagen
  • Man har registrerat under filtret Alla (och missat det som skulle besvaras Idag)
  • Tekniska problem i användarens enhet (ouppdaterad app, eller annat som gör att användarens telefon/platta inte fungerar ordentligt).
  • Tekniska problem i GetCompliant (om sådan misstanke finns, kontakta supporten direkt!)

Kan du inte se vad som blivit fel, hör av dig till oss på supporten så hjälper vi till.