Besvara schemalagda uppgifter (äldre stil, endast appen)

Det finns just nu två möjligheter för att registrera uppgifter i GetCompliant (läs mer om den nya designen). Artikeln berättar hur du registrerar uppgifter i den äldre stilen som du hittar i huvudmenyn under Gör - Uppgifter (äldre stil).

För bästa upplevelse rekommenderas att vara uppkopplad till ett nätverk eller datatrafik när du besvarar dina uppgifter. Det går att besvara dem i ett "offline"-läge, men det förutsätter att du har varit online åtminstone en gång för att logga in och ladda upp dina uppgifter, och en gång innan 23.59 för att svaren skall skickas.

1. Logga in på appen GetCompliant (iOS eller Android

2. Den äldre versionen Uppgiftssidan hittar du genom att klicka på huvudmenyn  och Uppgifter (äldre stil) under Gör. Sidan visar alla era schemalagda uppgifter (uppgifter med en frekvens).

Du kan anpassa vilka uppgifter du vill få fram via filtren längst upp på sidan. Dessa filter finns att välja på:

• När uppgiften skall utföras/typ av uppgift: Välj på filtren Idag, Kommande, Öppna avvikelser, Alla, Gjort idag och FörfallnaOftast ska du registrera under Idag och Kommande. Tänk på att filtret som heter Alla alltid visar alla era uppgifter; och det ska därför inte användas till att registrera som vanligt.
  • Områden och moduler: Du kan välja mellan Alla områden/Alla moduler, Mina områden/Mina moduler eller så kan du välja att filtrera på en enskild modul

Vilken av dessa du ska välja beror på inställningarna din kedja har för användare. Vet du om att ni inte är tilldelade specifika områden så är det bäst att registrera med Alla områden och Alla moduler; då vet du att du ser allt.

3. Besvara uppgifterna med ett svar och eventuell kommentar samt bild. Du lägger till en bild genom att klicka på kameran i hörnet. Använder du en Android-enhet kan din kamera-ikon ligga på motsatt sida än vad bilden visar. Tänk på att lägga till eventuella bilder och kommentarer innan du klickar på svarsalternativ. När uppgiften är besvarad försvinner den från sidan.

Ska du skapa en avvikelse stannar uppgiften kvar som rödmarkerad. Notera att avvikelsehanteringen för den äldre stilen ser lite annorlunda ut jämfört med den nya; för att registrera avvikelsen efter att du svarat fyller du i en kommentar och klickar på Bekräfta avvikelse.

Rekommenderade artiklar: